пʼятницю, 15 грудня 2017 р.

Екскурсія Музеєм освіти Вінниччини

З 6 по 8 грудня в академії проходив Всеукраїнський науково-практичний семінар для завідувачів кабінетами (методистів) фізики обласних інститутів післядипломної педагогічної освіти "Оновлення змісту і практики навчання фізики".
Для учасників заходу було проведено екскурсію Музеєм освіти Вінниччини, створеного на базі закладу. Цікаві та навіть рідкісні музейні експонати представив  Олексій Карпович Струкевич.
Він зазначив, що музейна експозиція "Освіта Вінниччини" розпочинається ХVІІ століттям, адже 1632 року у Вінниці було створено філію Києво-Могилянського колегіуму, очоленого професорами Атанасієм Кальнофойським і Софронієм Почаським, яких до Вінниці відрядив особисто митрополит Петро Могила.
Детальніше представлене шкільне життя, побут учителів та учнів від початку ХІХ століття. Поряд з навчальною тематикою відображено й такі розділи, як: "Учні байдикують на уроці", "Учителі збираються вранці до школи". Особливе місце належить висвітленню сьогодення України, зокрема матеріалам про учасників революції Гідності та російсько-української війни.
Завершується експозиція відомою книгою "Історія Русів" з бібліотеки Севастопольського військово-морського ліцею, який наразі перебуває тимчасово і обовязково повернеться у бібліотеку звільненого Севастополя.



Більше фото

Немає коментарів:

Дописати коментар