понеділок, 28 січня 2019 р.

Засідання книжкової лабораторії


24 січня 2019 року відбулося чергове засідання книжкової лабораторії "Зі сторінок - у життя". Доцент кафедри філології та гуманітарних наук Тетяна Володимирівна Галич представила книгу  Джулі Літкотт-Гаймс «Як виховати дорослого».


Джулі Літкотт-Гаймс до 2012 року працювала деканом першокурсників та радником старшокурсників у Стенфордському університеті, де, до речі, отримала нагороду за винятковий внесок в освіту та якість студентського життя. Активно виступає з доповідями на тему впливу надмірної батьківської опіки. Її праці зявляються у виданнях Forbes, Time, Chicago Tribune,The New York Times, Huffington Post тощо.
«Як виховати дорослого» - надзвичайно актуальна для нашого часу книга. Батьківська гіперопіка, на думку Джулі Літкотт-Гаймс, уже набула масштабів катастрофи. Сучасна молодь не готова найближчим часом перебрати на себе відповідальність за долю країни. Ба більше, вона не готова навіть відповідати за власне життя. 
На численних життєвих прикладах і багаторічних дослідженнях авторка показує, що батькам насамперед потрібно не перевиховувати дітей, а змінюватися самим. На прикладі власної родини Джулі Літкотт-Гаймс демонструє, як вирватися з лабетів надмірної опіки щодо власних дітей і перестати поповнювати лави «батьків-квочок».



Немає коментарів:

Дописати коментар