середу, 24 травня 2023 р.

 Обласна краєзнавчо-археологічна конференція 
«Древлянські гради» - від спадщини до сталого розвитку»

 

Людмила Юрчук взяла участь в обласній краєзнавчо-археологічній конференції «Древлянські гради» - від спадщини до сталого розвитку» під патронатом Почесного Амбасадора Житомирщини – Андрія Петраускаса, яка проходила 17 травня 2023 р. в м. Коростень (Житомирська область).

Також Людмила Юрчук долучилась до обговорення з учасниками конференції реалізації проєкту «Екотуристичний маршрут «Древлянські гради» в громадах  Коростеня, Малина, Овруча, Олевська Житомирської області, про можливості співпраці з вінницькими колегами, обмінялись методичними матеріалами, щодо пропозиції, спрямовані на впровадження  заходів використання пам’яток  археології та заповідників у поєднанні з «живою» історією  в музейній, туристичній, інших галузях, активізацію краєзнавчої діяльності.

Під час конференції були висвітлені аспекти збереження та популяризації пам’яток археології України та північної частини Житомирської області. Зокрема, були презентовані програма археологічних досліджень пам’яток кам’яної доби у м. Коростень відомим науковцем Залізняком Л.Л, книга «Древлянські гради» авторами А.В Петраускаса, С.А. Хоменка, О.О. Тарабукіна.

Історія України багата, древня та унікальна. Ми пишаємось своєю історією, яка хоч і пройшла через низку перешкод та випробувань від російської навали, але ми обов'язково вистоїмо і разом відбудуємо.

Немає коментарів:

Дописати коментар